ANDET AFGRØDER

Bladselleri

Bladselleri har lange, kraftige stilke, som skal være saftige og sprøde. Farven varierer fra lys gul til mørk grøn. Bladselleri har en karakteristisk duft og smag og bruges rå som tilbehør til ost, som snack alene eller sammen med dip, i grønne salater eller Waldorfsalat. Den kan også koges, smørdampes eller steges og bruges i supper, gryderetter eller som tilbehør til kød.

Sæson: Juni-November

Hvidkål

Hvidkål fås næsten året rundt. Om sommeren som sommerhvidkål, der har ret løse, grønne hoveder. Vinterhvidkål har et tæt, fast bleggrønt hoved og en stærktsmagende tyk stok. Kan strimles til salat, coleslaw, kommes i supper og gryderetter. Hvidkål kan også dampes, koges, sauteres eller lynsteges og bruges i wokretter. Hvidkål har et højt indhold af vitaminer (C og K) og fibre.

Sæson: Januar-December

Spidskål

Spidskål minder om hvidkål, men er smallere og mindre kompakt og med mildere kålsmag. Et spidskålhoved skal være fast og sprødt med klare farver. Smager godt både rå og dampet. Kan koges, stuves, farseres, lynsteges eller sauteres

Sæson: Juni-September